Diş Teli Takılırken Ağrı Olur Mu ?

Diş teli taktırma sizi korkutuyor mu? “Diş teli acıtır mı?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Çünkü diş telinden kaynaklanan rahatsızlık Ortodonti Uzm. Özge Batmaz tarafından yönetilebilir.

Diş Teli Takılırken Ağrı Olur Mu ?

Diş telleri, dişleri hareket ettirerek düzleştirmek ve hizalamak için kullanılan bir ortodontik tedavi yöntemidir Diş teli takılırken bazı kişilerde hafif bir ağrı veya rahatsızlık hissi oluşabilir. Bu normaldir ve genellikle geçicidir. Telin dişlere uyguladığı hafif basınç, dişlerin yerlerini değiştirmesini sağlar, bu da başlangıçta hafif bir rahatsızlık hissi yaratabilir.

İlk birkaç gün veya hafta içinde, diş telleri nedeniyle diş etlerinde ve ağızda hassasiyet yaşayabilirsiniz. Telin temas ettiği bölgelerde hafif ağrı veya baskı hissi oluşabilir. Bunlar normal yan etkilerdir ve genellikle zamanla azalır. Ayrıca, diş telleri takıldıktan sonra dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak da önemlidir. Tedavi sırasında oluşabilecek herhangi bir sorunu ele alabilmek için düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret etmek de önemlidir.

Diş Teli Takıldıktan Sonra Hissedilen Rahatsızlık

Ortodontik tedavi sırasında hissedilen ağrılar aslında işlem sonrası aynı gün içinde yada sonrasında ilk diş hareketine bağlı olarak hissedilebilir. Başlangıç aşamasında çok hafif kuvvetlerle başlandığından bu ağrı çok fazla olmamaktadır. Hastalar ağrı kesici bir ilaç alma ihtiyacı hissetmezler. Sadece ilk diş hareketi ile hassaslaşan dişler ısırma kuvveti sırasında daha duyarlı olmaktadır. Bu süreç kısa sürmektedir.

Hastalar tel tedavisi başlangıcında dudak ve yanakların tellere alışma sürecinde de hassasiyet duyabilmektedirler. Konuşma, gülümseme, yemek yeme sırasında dudak ve yanak hareketi ile braketlere sürtünme gerçekleştiğinden bir miktar acı duyulabilmektedir. Fakat bu süreçte en fazla birkaç gün devam etmektedir. Sonrasında dudaklar ve yanaklar braketlere ve tellere alışacağından bu hassasiyetler kendiliğinden düzelmektedir.

Diş teli kaç yaşında takılır?

Diş teli kaç yaşında takılır?

Diş Teli Ne Zaman Takılmalıdır?

Çocuklarda diş teli takılması için en uygun zaman 11-12 yaşlarıdır. Ancak kalıcı dişlerin çıktığı 7-8 yaşlarından itibaren bir diş hekiminin kontrolünde olması önemlidir. Eğer çocuğunuzun 11-12 yaş dönemi geçtiyse de  tel tedavisi planlanabilir. Ancak erken başlanması tedaviden elde edilen başarı oranını arttırır.

Yetişkinlere Diş Teli Takılır Mı?

Ortodontik tedavi sadece çocuklar ve gençler için değildir, günümüzde yetişkin bir hasta ortodontik tedavi görmek için geç kalmışım olarak düşünmemelidir. Hastalarımızın büyük bir çoğunluğunu  yetişkin hastalar oluşturmaktadır. Yetişkinlere diş teli tedavisi için bir yaş sınırı olmayıp, ortodonti tedavisinde en önemli kriter hastanın ağız ve diş dokularının sağlık durumudur. Erişkin ortodonti tel tedavi öncesinde diş eti çekilmelerinin olup olmadığına bakılır. Buna bağlı olarak kemik kayıplarının olup olmadığına göre uygulanacak tedavi değişmektedir.

Özge batmaz Ortodonti

Lingual Tedavi, Şeffaf Plak, Metal Diş Teli, Porselen Diş Teli, Damaklık, Ağız İçi Sabit Apareyler, Ağız İçi Hareketli Apareyler, Ağız Dışı Aparey, Estetik Diş Teli, Estetik Diş Teli, Ortognatik Ortodonti, Çocuk Ortodonti, Yetişkin Ortodonti, Düzeltici Ortodonti, Telsiz Ortodonti, Bonding Uygulaması, Lamina Porselen Kaplama

Özge Batmaz
ORTODONTİ TEDAVİ UZMANI

  • Yetişkinlerde Diş Teli Tedavisi

Yetişkinlerde Diş Teli Tedavisi Ankara’da

Yetişkinlerde diş teli takmak, daha düzgün bir gülümsemeye sahip olmanıza, ağız sağlığınızı iyileştirmenize ve özgüveninizi artırmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca gelecekte ağrılı ve pahalı diş tedavilerinden kaçınmanıza da yardımcı olabilir. Artık Ankara’da diş teli takmayı seçen