Çocuğumun diş teline ihtiyacı

Ebeveynlik büyük bir sorumluluktur. Bir çocuğun duygusal ve fiziksel sağlığıyla ilgilenmek her zaman kolay bir iş değildir. Bazı insanlar ağız sağlığı ile genel sağlık arasındaki önemli bağlantıyı fark edemeyebilir. Çocuklarınızın iyi ağız hijyeni alışkanlıkları geliştirmelerine ve potansiyel ortodontik sorunların erken tespiti ve tedavisine yardımcı olmak, çocuğun yetişkinlikte sağlıklı gelişimine katkıda bulunabilir.  Çocuğumun diş teline ihtiyacı olduğunu anlamak için öncelikle diş hekimi muayenesi şarttır.

İşaretler Nelerdir?

Ortodontik problemler çoğunlukla genetik olmakla birlikte, diğer faktörler arasında; parmak emme, ağızdan nefes alma, kazalar, yetersiz beslenme veya çenede dişlerin düzgün büyümesi için yeterli yer olmaması. Durum böyleyse, sorunu düzeltmek için çocuğunuzun diş teline ihtiyacı olabilir. Ancak çocuğunuzun diş teline ihtiyacı olup olmadığından ve tedaviye ne zaman başlaması gerektiğinden nasıl emin olabilirsiniz?

İşte dikkat etmeniz gereken bazı işaretler:

Çocuğunuzun… var mı?

  • Süt dişlerinin erken, geç veya düzensiz kaybı
  • Çiğneme veya ısırma zorluğu
  • Çapraşıklık, yanlış yerleştirilmiş veya bloke olmuş dişler
  • Şekli değişen veya ses çıkaran çeneler
  • Yanağı veya ağzın çatısını ısırmak
  • Anormal şekilde bulunan veya hepsi birleşmeyen dişler
  • Yüzün geri kalanıyla orantısız çene ve dişler

Çocuğunuzun daimi dişleri çıkıyorsa ve yukarıdaki maddelerden herhangi birine “evet” yanıtı verdiyseniz, o zaman çocuğunuzun gerçekten diş teline ihtiyacı olup olmadığını anlamak amacıyla profesyonel bir değerlendirme için ortodonti uzmanı Özge Batmaz sizlere yardımcı olacaktır.

Çocuğum Diş Telini Kullanabilecek Yaşta mı?

Hepimiz benzersiz olduğumuz için diş teli takmanın en iyi yaşı tamamen kişiye bağlıdır. Ancak diş telleri en sık süt dişlerinin çoğunun döküldüğü ve kalıcı dişlerin çıktığı 8-14 yaşları arasında takılır. Ancak bazı sorunların erken dönemde, hatta daimi dişler çıkmaya başlamadan önce ele alınması daha iyi olabilir.

Bir diğer nokta olarak çocuğunuzun ilk dişlerinin çıkmasından 6 ay sonra diş hekimine başvurmanız tavsiye edilir. Çocuk diş hekiminize 6 ay boyunca düzenli ziyaretler yapmak çocuğunuzun ağzı, dişleri ve diş etlerindeki yeni gelişmeleri ve değişiklikleri izlemenize yardımcı olacak ve çocuğunuz geliştikçe iyi ağız sağlığı stratejileri hakkında tavsiye alma fırsatı verecektir. Bu aynı zamanda dişlerinin profesyonelce temizlenmesi için de iyi bir fırsattır. Bunun da yılda iki kez yapılması tavsiye edilir.

Çocuğumun diş teline ihtiyacı olabileceğini düşünüyorsanız profesyonel tavsiye için çocuğunuzun diş hekimine danışmalısınız. Daha sonra sizi tam bir değerlendirme için uzman ortodontiste yönlendirebilecekler. Çocuğunuzun ağız sağlığı için en iyi tedavi planını yapılacaktır.

Ortodontik Tedavi İhtiyacı Nasıl Anlaşılır?
Diş Teli Takmadan Önce Neler Beklenmeli? Nasıl Hazırlanmalı?
Çocuklarda Şeffaf Plak Kullanımı-Telsiz Ortodonti

Özge batmaz Ortodonti

Lingual Tedavi, Şeffaf Plak, Metal Diş Teli, Porselen Diş Teli, Damaklık, Ağız İçi Sabit Apareyler, Ağız İçi Hareketli Apareyler, Ağız Dışı Aparey, Estetik Diş Teli, Estetik Diş Teli, Ortognatik Ortodonti, Çocuk Ortodonti, Yetişkin Ortodonti, Düzeltici Ortodonti, Telsiz Ortodonti, Bonding Uygulaması, Lamina Porselen Kaplama

Özge Batmaz
ORTODONTİ TEDAVİ UZMANI

  • Yetişkinlerde Diş Teli Tedavisi

Yetişkinlerde Diş Teli Tedavisi Ankara’da

Yetişkinlerde diş teli takmak, daha düzgün bir gülümsemeye sahip olmanıza, ağız sağlığınızı iyileştirmenize ve özgüveninizi artırmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca gelecekte ağrılı ve pahalı diş tedavilerinden kaçınmanıza da yardımcı olabilir. Artık Ankara’da diş teli takmayı seçen